Kjell & Company

Kjell & Company säljer i huvudsak mer traditionella lås, vilket innebär låsning med antingen nyckel eller sifferkombination. Detsamma gäller också de saluförda märkena: Till exempel mycket välkända Abus eller Habo. Följ nedan länk för att komma till utbudet:

Hänglås hos Kjell & Company

Historia

1988 startade Kjell & Company som ett litet familjeföretag av de tre bröderna Dahnelius och pappa Kjell. Storebror Markus var initiativtagare och pappa Kjell, som hade arbetat som säljare i nästan hela sitt liv, bidrog med sin expertis. Det fanns dock en gemensam nämnare för alla fyra, och även det som blev kärnan för bolagets identitet, i det stora intresset för teknik i kombination med ett kunskaps- och lösningsorienterat perspektiv.

Det lilla familjeföretaget har växt så det knakat sedan starten på 1980-talet, men den familjära känslan och företagskulturen består än idag. Faktum är att familjen Dahnelius fortfarande äger bolaget tillsammans med ledande befattningshavare och huvudägaren FSN Capital.

Egen utbildning

Kjell Academy är något ganska unikt i branschen för detaljhandel. Det innebär att man byggt upp en egen skola för att utbilda sina säljare att kunna leverera aktuell och relevant teknikkunskap till sina kunder. Huvudsyftet är förstås att säkra kompetensnivån hos sina säljare, vilket i förlängningen ska generera ett ökat förtroende från kunderna.

Bolaget i siffror

Kjell & Company kan stoltsera med 105 butiker i Sverige, fördelat på 53 orter. Man har dessutom 20 butiker i Norge samt förstås näthandel via Kjell.com.

Det totala antalet anställda närmar sig 1 000 och logistikanläggning samt huvudkontor återfinner man i Malmö.

Sedan 2007 har man ett inköpskontor baserat i Shanghai, Kina.

Företagets kundklubb har närmare två miljoner medlemmar!

Vet du förresten om att nio av tio produkter inte syns i butiken? Butikerna kan te sig ganska små, men bakom disk finns ett stort lager som rymmer närmare 10 000 olika produkter! I klartext betyder det att man oavsett butik och stad kan erbjuda snabb tillgänglighet på ett stort sortiment.